Fydro B.V.

Fydro omschreven door Prefabbetonoverzicht.nl:

Fydro is de enige producent van glasvezelbeton in Nederland. De brede toepassingen die dit product met zich mee brengt zijn ondergebracht in verschillende merken als DinamicCCC voor gevelbekleding, FilamaT voor oeverbescherming en FydroFire voor ovenonderdelen.

Hohe Bleichen - Hamburg

Door het toepassen van glasvezelwapening heeft Fydro de mogelijkheid om zeer dunne betonpanelen te produceren. De standaard elementdikte bedraagt slechts 20 mm maar kan afhankelijk van de toepassing worden teruggebracht tot zelfs 10 mm.

Door deze uiterst geringe dikte is het mogelijk gebouwen te voorzien van een betonnen uitstraling zonder daarbij het gebruikelijke grote gewicht van de traditionele betongevelsystemen toe te voegen.

Manorhouse IJburg - AmsterdamDe glasvezel versterkte betonpanelen zijn te produceren in alle gangbare betonkleuren (door-en-door) en kunnen voorzien worden van elke gewenste afwerking. Met de juiste nabehandeling is het zelfs mogelijk een natuursteenachtige uitstraling te creëren. Dit vormt zeker bij grotere paneelafmetingen een aantrekkelijk alternatief.

De Dinamic CCC panelen worden veelvuldig toegepast in met name Duitsland en beginnen de afgelopen jaren ook hun intrede te maken op de Nederlandse markt met spraakmakende werken als de Haagse Hogeschool in Delft en het Manor-House op IJburg te Amsterdam.

BeschoeiingBuiten de architectonische gevelpanelen worden de dunne glasvezelbeton panelen ook toegepast als beschoeiingsproduct. Met behulp van FilamaT wordt een ecologische plasberm in een handomdraai gecreëerd. Daarnaast wordt het materiaal meer en meer ingezet om faunapassages te vormen. De producten van FilamaT zijn verkrijgbaar in diverse hoogten met een standaard werkende breedte van 1.200 mm.

De uitstekende warmte eigenschappen van haar glasvezelbeton hebben ervoor gezorgd dat Fydro met haar merk FydroFire wereldwijde marktleider is geworden op het gebied van bak oven platen. Uiteraard kunnen deze positieve eigenschappen ook worden vertaald naar passende bouwkundige oplossingen voor brandgevoelige constructies.

Fydofire

Fydro is altijd op zoek naar en klaar voor de volgende architectonische uitdaging!

Producten: (Ultra) dunne gevelpanelen, glasvezelbeton, architectonisch beton, beschoeiingselementen, bakoven platen en vloeren, specials

Algemene Gegevens:

Bezoekadres: Morsestraat 9-11, 6716 AH, Ede

Postadres: Postbus 96, 6710 BB, Ede

Website: www.fydro.nl

Email: info@fydro.nl

Tel: 0318 648 320

Fax: 0318 648 328